Pretraži
Povratak na ostale objave

BIRAJTE NOKIAN: Osjetite skandinavsku mirnoću u svim vremenskim uvjetima

BIRAJTE NOKIAN: Osjetite skandinavsku mirnoću u svim vremenskim uvjetima

Sigurno ste čuli za hygge i lagom, hvaljene skandinavske filozofije za uravnotežen život i odmor, no jeste li čuli za Nokianovu filozofiju koja spaja ljepotu putovanja i sigurnu vožnju?

Hrvatskim vozačima još uvijek pretežno nepoznat, no pravim znalcima već omiljen pneumatik bez konkurencije, Nokian sasvim sigurno spada u sam vrh elitnih proizvođača guma.

Nokian je najsjeverniji svjetski proizvođač guma koji svoje inovacije temelji na skandinavskim korijenima i vrijednostima, a održiva sigurnost i ekološka prihvatljivost tijekom cijelog životnog ciklusa ciljevi su svakog Nokian pneumatika za osobna i SUV vozila, kamione te ostala teretna vozila.

Donosimo vam nekoliko savjeta i preporuka zašto bi za zimske ili cjelogodišnje pneumatike trebali izabrati upravo Nokian:

1. Nokian je dizajnirao prvu zimsku gumu na svijetu

Danas je normalno da nastupom zimskih mjeseci koristimo zimske pneumatike, no do unazad stotinjak godina, to nije bio slučaj. Prva zimska guma proizvedena je tek 1934. godine u Finskoj, zvala se Kelirengas i bila je namijenjena teretnim vozilima. Prva putnička zimska guma, Hakkapeliittas nastala je dvije godine kasnije, a imala je poseban uzorak gazećeg sloja i time pružala veću kontrolu i sigurnost vozačima na, tada, poprilično lošim kolnicima. Obje gume nastale su u tvornici Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö, tvrtki koja je kasnije postala – Nokian.

2. Pioniri u inovativnim tehnologijama

Ako vam informacija da je Nokian dizajnirao prvu zimsku gumu nije dovoljna, mišljenje će vam svakako promijeniti činjenica da Nokianovi inženjeri iz godine u godinu osmišljavaju, dizajniraju i patentiraju nove materijale, tehnologije i rješenja kojima Nokian pneumatici podižu ljestvicu kvalitete i sigurnosti nad mnogim drugim premium brendovima.

Jedna inovacija koju svakako treba istaknuti je Aramid bočnica za SUV vozila. Izuzetno izdržljiva i otporna na probijanje, bočnica sadrži snažna aramidina vlakna koja se koriste u zrakoplovnoj i obrambenoj industriji. Aramidna vlakna ukrućuju i jačaju bočnu stijenku kako bi je učinili iznimno otpornom na trošenje, vanjske udarce i posjekotine, ali i pritiske na bočni zid kotača.

3. Strogi testinzi i kontrole

Otprilike 50% troškova razvoja proizvoda potroši se na testiranje. Adekvatni rezultati ispitivanja ne mogu se postići samo u laboratorijskim uvjetima i automatiziranim ispitivanjima. Stoga Nokian svoje proizvode aktivno testira i u stvarnom okruženju i uvjetima. Tvrtka posjeduje vlastite testne centre, a na finalne rezultate ispitivanja utječu i mišljenja te doživljaji samih korisnika.

Intenzivna ispitivanja i temeljito poznavanje oštrih zimskih uvjeta omogućuje otkrivanje i učenje novih stvari te nastanak inovacija koje služe krajnjem cilju svakog Nokian pneumatika: Vašoj sigurnosti.

4. Rekord vožnje na ledu postignut je zahvaljujući Nokian gumama

U ožujku 2013. godine testni vozač Janne Laitinen postigao je brzinu od nevjerojatnih 335.713 km/h vozeći po ledu Botničkog zaljeva.

Prianjanje i brzinu kao nikada prije osigurala mu je revolucionarna zimska guma s klinovima Nokian Hakkapeliitta 8.

5. Održiva i ekološki orijentirana proizvodnja

Sredinom listopada 2020., proizvodnoj zgradi američke tvornice Nokian guma dodijeljen je je LEED v4 Silver certifikat za vodstvo u zelenoj gradnji. Tvornica u Daytonu u državi Tennessee otvorena je prije godinu dana, a komercijalnu proizvodnju započela je u siječnju 2020.

Objekt je zaslužio prestižan LEED v4 Silver certifikat zbog širokog raspona održivih elemenata, uključujući:

  • Pametnu automatizaciju zgrade dizajnirane za uštedu energije
  • Ekološki prihvatljive građevinske materijale
  • Učinkovite sustave za upravljanje vodom i otpadom
  • Stanicu za punjenje električnih vozila na parkiralištu
  • Proizvodnju obnovljive energije putem solarnih panela.

Tvrtka Nokian već je smanjila emisiju CO2 u svojim globalnim proizvodnim pogonima za 44% u šest godina i prva je u industriji guma koja je službeno odobrila svoje SBT ciljeve (Science Based Targets) za smanjenje emisija CO2.

6. Čak 95% korisnika preporučuje Nokian gume

Većina korisnika koji su isprobali vožnju na Nokian gumama ostali su vjerni brendu, a uz oduševljnje, dijele i zajedničko mišljenje: - „Nokian su najbolje gume koje sam ikad imao!“

7. Nokian je dostupan u Hrvatskoj

Premium Nokian pneumatike ekskluzivno možete pronaći u svim Vulkalovim poslovnicama i webshopu www.vulkal.hr/nokian 

Prvorazredni Nokianovi zimski i cjelogodišnji pneumatici prate potrebe modernog vozača, a iz ponude izdvajamo:

NOKIAN SNOWPROOF

Osim revolucionarne HAKKAPELIITTA-e, najnovija perjanica Nokianove ponude zimski je SNOWPROOF s oznakom izvrsnosti.  Majstorska je kombinacija artičke stručnosti i razumijevanja alpske zime. Omogućit će vam prvorazredno prianjanje po snijegu, bljuzgavici i kiši te pružiti potpunu kontrolu i sigurnost za uravnoteženu vožnju u svim uvjetima.

NOKIAN WEATHERPROOF

Ako ste poklonik cjelogodišnjih pneumatika, Nokianovom  Weatherproof-u malo koja guma može konkurirati. Siguran zimi, postojan ljeti ovaj pneumatik ponudit će vam vrhunsko iskustvo vožnje tijekom sva četiri godišnja doba. I dulje.

NOKIAN WR A4

Vrhunske performanse Nokiana WR A4 pružit će nam pouzdanu kontrolu, maksimalnu stabilnost i udobnost pri vožnji, a sportski raspored lamela doprinijet će estetici vašeg vozila. Do kraja studenog 2020. u našim poslovnicama i webshopu možete nabaviti superioran Nokian WR A4 po promotivnoj cijeni! Promocija se odnosi na dimenziju 205/55 R16, dot 2018pravilno skladištenu uz garanciju pri kupnji.

Nokian i ove sezone brine o sigurnosti Vas i Vašeg vozila! Tako vam uz kupnju zimskih i cjelogodišnjih Nokian pneumatika iz naše ponude, do kraja studenog 2020. ili isteka zaliha darujemo dezinfekcijski gel te zaštitnu maskicu za lice.

Brojne inovacije, preko stotinu patenata zimskih guma i vrhunski rezultati na testovima, iz godine u godinu, učinili su Nokian pneumatike legendarnima.

Revolucija vožnje u zimskim uvjetima započela je na nordijskim cestama, a zahvaljujući Nokianu, sasvim sigurno će se i nastaviti - diljem svijeta.