Pretraži
Povratak na ostale objave

CJELOGODIŠNJE GUME: Kad je vrijeme promjenjivo, njihova izvedba nije

CJELOGODIŠNJE GUME: Kad je vrijeme promjenjivo, njihova izvedba nije

Padom temperatura ljetni pneumatici postaju manje efikasni. Iako su one još uvijek iznad 7 stupnjeva, jutra su osjetno zahladila, a na cestama se sve češće može susresti magla i nakupine otpalog lišća.

Ako se navedenom pribroje i učestali kišni intervali, u nekim dijelovima Hrvatske praćeni snažnim vjetrom, lako se može zaključiti da je ljetu došao kraj.

 

Promjenjivi vremenski uvjeti različito utječu na naše gume. Ujutro su temperature niske, danju se penju iznad 20-25 stupnjeva, malo se izmjenjuju sunce i kiša, i treba dobro paziti na stanje pneumatika, pogotovo na oscilaciju tlaka u njima te dubinu gaznog sloja. Kad su gume istrošene - ako smo na primjer - cijelo ljeto vozili na zimskim gumama i istrošili njihov profil, može doći do proklizavanja na mokrim kolnicima, a i zaustavni se put znatno produžuje.

Kod ovakvih nestabilnih prognoza, jedan od najboljih izbora su nove gume, ali i one cjelogodišnje.

 

 

Univerzalni pneumatici upravo su dizajnirani za nepredvidive uvjete na cestama, a najbolje performanse pokazuju u ovim prijelaznim razdobljima, između toplijeg u hladniji dio godine i obrnuto.

Posljednjih godinu-dvije značajno je porastao interes za cjelogodišnjim asortimanom (30-40%), poglavito zbog smanjenog broja putovanja u vrijeme pandemije, ali i značajnih ušteda koje iste pružaju.

 

Pri kupnji cjelogodišnjih pneumatika za osobna ili SUV vozila ne morate se brinuti oko sezonskih izmjena guma, niti dvaput godišnje plaćati montažu, no valja naglasiti da oni nisu za svakoga ni za svaku cestu.

Dizajnirane su kao kombinacija ljetnih i zimskih guma s prednostima koje nude obje. Pružaju solidne performanse tijekom cijele godine vozačima koji ne prelaze veći broj kilometara godišnje (10-15 tisuća) te žive u područjima umjerene klime i ne susreću se s ekstremnom hladnoćom, ledom i snijegom u zimskim mjesecima.

Hibridna smjesa guma za sva godišnja doba pružit će vam sigurnu vožnju kroz cijelu godinu, uz tiši rad i smanjenu potrošnju goriva.

 

U našem asortimanu možete pronaći vrhunske cjelogodišnje gume premium brendova poput Michelina, koji je usavršio svoj CrossClimate program, nagrađivanu treću generaciju Goodyearovog Vector 4Seasons programa, najnovijeg Pirellijevog Cinturato asortimana ili Bridgestonovog gospodara vremenom“. Valja istaknuti i Kleberov sve popularniji Quadraxer te Celsius pneumatike naprednog japanskog proizvođača Toyo Tires.

 

Ako niste sigurni jesu li cjelogodišnje gume najbolji odabir za vas, navratite u naše poslovnice ili nas kontaktirajte te zatražite savjet od naših referenata. Tu smo da vam pomognemo izabrati najbolju gumu za vaše vozilo i stil vožnje!