Pretraži

Dostava

DOSTAVA:

1. Dostava na adresu unutar RH kurirskom službom In Time d.o.o.

  • Dostava je besplatna za iznose preko 132,72 €, a za naručenu robu u manjem iznosu dostava se naplaćuje 4,00 €.

2. Dostava u odabranu poslovnicu tvrtke Vulkal d.o.o.

  • Dostava je besplatna bez obzira na iznos.

Vulkal d.o.o. ima pravo slanja pošiljke drugom dostavnom službom od navedene, ali će cijena i rok isporuke ostati isti te ima pravo slati pošiljke u dva ili više paketa.

- Rok slanja naručene robe za plaćanje putem transakcijskog računa je pet (5) radnih dana od dana primitka uplate na račun.

- Rok slanja naručene robe za kartično online plaćanje je četiri (4) radna dana od dana narudžbe na Vulkal.hr online trgovini.

- Rok isporuke naručene robe za otoke je sedam (7) radnih dana.

- Rok slanja robe produžuje se za do deset (10) radna dana ukoliko iste trenutno nema zalihi što se odnosi i na artikle na kojima je naznačen rok isporuke 10 radnih dana.

- Uvjeti se odnose na dostavu na području Republike Hrvatske.

PREUZIMANJE ARTIKALA U POSLOVNICI

Ukoliko kupac prilikom online kupnje odabere opciju "Plaćanje gotovinom/pouzećem u poslovnici", artikli će biti rezervirani na njegovo ime maksimalno tri (3) radna dana, u odabranoj poslovnici, a nakon isteka roka artikli se vraćaju u redovnu prodaju.

POVRAT NEODGOVARAJUĆE ILI OŠTEĆENE ROBE

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da je dostavljena roba neodgovarajuća ili oštećena.

Uvjeti za ostvarenje prava na povrat robe:

- Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja robe i odmah ih reklamirati dostavnom djelatniku, odbiti preuzeti pošiljku i odmah o tome obavijestiti  Vulkal d.o.o.

- Ukoliko kupac ispostavi da je dostavljena roba drugačija od naručene dužan je o tome obavijestiti Vulkal d.o.o.

- Ako je isporučena roba uistinu neodgovarajuća ili oštećena Vulkal d.o.o. će u dogovoru s kupcem u najkraćem mogućem roku napraviti zamjenu naručene robe ili povrat novca.

- Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrijebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži sa priloženim originalnim računom.

- Za povrat robe koja nepravilno funkcionira zbog greške proizvođača važi pravilnik o Jamstvenom roku proizvoda.

MATERIJALNI NEDOSTACI

Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

ZAMJENA POGREŠNO NARUČENE ROBE

Kupac ima pravo na zamjenu naručene robe koju je krivo naručio.

Uvjeti za ostvarenje zamjene naručene robe:

- Kupac je dužan u najkraćem mogućem roku, a najkasnije 14 dana nakon primitka naručene robe, obavijestiti Vulkal d.o.o. da želi zamijeniti naručenu robu i to pismeno putem e-pošte na [email protected]

- Roba se može zamijeniti na način da kupac o svom trošku pošalje natrag naručenu robu na adresu Vulkal d.o.o., Samoborska c. 310, 10090 Zagreb, kupac treba poslati novu narudžbu za novu robu. Kada Vulkal d.o.o. zaprimi novu narudžbu, novu robu će poslati isti dan nakon što zaprimi vraćenu robu.

Gume proizvođača FALKEN, KUMHO, UNIROYAL, FEDERAL, HANKOOK, NEXEN, MAXXIS, VREDESTEIN i GRIPMAX za koje je naznačen rok isporuke od 10 radnih dana dobavljamo iz inozemstva, te zahtjevi kupaca na povrate koji se ne odnose na reklamacijski postupak, već na naručenu pogrešnu dimenziju, datum proizvodnje gume i slično, naplaćujemo 10,00 € po gumi po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan povrata, na ime namirenja troška vraćanja guma u inozemstvo.

Prava i obveza stranaka kod kupnje putem ugovora sklopljenog na daljinu utvrđene su Zakonom o zaštiti potrošača, Narodne novine 19/22, 59/23.

Upućujemo Vas na Glavu III. Zakona o zaštiti potrošača: Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, članak 60. i članak 84. stavak 4.

- Neodgovarajući proizvodi koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrijebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži sa priloženim originalnim računom.

Vulkal d.o.o. ne preuzima odgovornost u slučaju netočnih podataka niti posljedica koje to može prouzročiti.

Za točnost podataka o dostavi, adresi i kontakt telefonu odgovoran je isključivo kupac/naručitelj.

POVRAT NARUČENE ROBE BEZ RAZLOGA (pravo na jednostrani raskid ugovora)

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem Vulkal.hr Internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 79. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 19/22, 59/23)

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Povrat robe kupac mora izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je poslan zahtjev za jednostrani raskid ugovora.

Roba koju kupac vraća, mora biti neupotrijebljena i u originalnoj ambalaži.

Povrat novca i trošak dostave

Nakon što roba bude vraćena Vulkal d.o.o. će u potpunosti vratiti plaćeni iznos naručene robe na isti način plaćanja kako je kupac izvršio plaćanje robe prilikom narudžbe osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kupac sam snosi troškove dostave za povrat robe.

 

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora

Članak 86.

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovog odsjeka ako je:

3. Predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.

Primjer: ako kupac izričito zahtjeva gume ili felge koje ne odgovaraju za njegovo vozilo prema preporuci proizvođača vozila ili proizvođača proizvoda, te su iste naručene prema njegovoj specifikaciji tada kupac gubi pravo na jednostrani raskid ugovora.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći ovdje.