Pretraži

Pravila o privatnosti

Predanost zaštiti podataka o privatnosti

Tvrtki Vulkal d.o.o. (u daljnjem tekstu Vulkal) je izrazito važno zaštititi sigurnost i privatnost vaših osobnih podataka, stoga poslujemo u skladu s mjerodavnim zakonima o zaštiti prava na zaštitu privatnosti podataka i sigurnosti podataka. Nadamo se da će vam dolje opisana politika pomoći da razumijete koje podatke Vulkal može prikupljati, na koji način Vulkal koristi i čuva te podatke te s kime ih smijemo dijeliti.

Osobni podaci

Vulkal putem svoje internetske stranice neće prikupljati nikakve osobne podatke o vama (npr. vaše ime, adresu, telefonski broj ili e-mail adresu), osim u slučajevima kada nam ih vi dobrovoljno odlučite dati (npr. prilikom direktnog e-mail upita ili kontakt obrasca, obavljanja narudžbe putem web shopa), odnosno, date svoj pristanak ili ukoliko nije drugačije propisano mjerodavnim zakonima i propisima za zaštitu vaših osobnih podataka.

Svrha korištenja podataka

Kada nam date svoje osobne podatke, obično ih koristimo da bismo odgovorili na vaš upit, omogućili vam pristup određenim informacijama ili ponudama, te obradili narudžbu web trgovine.

Ako ne želite da se vaši osobni podaci koriste kao podrška našem odnosu s klijentima (posebno u direktnom marketingu i istraživanju tržišta), poštivat ćemo  vašu odluku. Ne prodajemo niti na bilo koji drugi način ne plasiramo vaše osobne podatke trećim stranama.

Ograničenje svrhe

Vulkal će prikupljati, koristiti ili odavati osobne podatke koje ste dostavili preko interneta isključivo u svrhe koje su navedene, osim u slučaju ako je odavanje:

  • korištenje osobnih podataka u neku dodatnu svrhu koja je izravno vezana uz prvotnu svrhu u koju su osobni podaci skupljani
  • neophodno za pripremu, pregovaranje i izvršavanje ugovora s vama, određeno zakonom ili od strane mjerodavnih državnih ili sudbenih vlasti,
  • neophodno da bi se potkrijepio ili očuvao pravni  zahtjev ili nužna obrana,
  • neophodno da bi se spriječila prijevara ili druga nezakonita djela, kao što su namjerni napadi na sustave informacijske tehnologije u vlasništvu Vulkala.

Komunikacijski podaci ili podaci o upotrebi

Kroz vaše korištenje telekomunikacijskih usluga za pristupanje našoj internetskoj stranici, vaši komunikacijski podaci (npr. adresa internetskog protokola – IP adresa) ili podaci o upotrebi (npr. podaci o početku, završetku i opsegu svakog pristupa te informacije o telekomunikacijskim uslugama kojima ste pristupili) proizvode se tehnički i mogli bi se eventualno vezivati uz osobne podatke. Ukoliko postoji neophodna potreba, vaši komunikacijski podaci ili podaci o korištenju bit će prikupljeni, obrađeni i korišteni u skladu s mjerodavnim pravnim okvirom za zaštitu podataka o privatnosti.

Automatski prikupljeni podaci koji nisu osobni

Kada pristupate našoj internetskoj stranici, možemo automatski prikupiti podatke koji nisu osobni (npr. vrsta internetskog preglednika i operativnog sustava koji koristite, ime domene internetske stranice s koje ste došli, broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranici, gledane stranice). Možemo koristiti te podatke da bismo pratili atraktivnost naših internetskih stranica te kako bismo poboljšali njihove rezultate ili sadržaj. Podatke prikupljamo i korištenjem kolačića (eng. cookies) i sličnih tehnologija.

Prikupljanje podataka za potrebe oglašavanja

Web stranica prikuplja marketinške kolačiće, podatke koji nam pomažu u kreiranju sadržaja, oglasa i analitike, odnosno u mjerenju rezultata i učinkovitosti digitalnih marketinških kampanja. Pomoću njih kontinuirano razvijamo našu online komunikaciju i usluge kako bi vam pružili što bolje korisničko iskustvo, analizirali promet i odabir posjetitelja na našoj stranici, dodatno prilagodili oglase kako bi pratili upravo vaše želje i potrebe.

Podatci se upotrebljavaju u svrhu analize korisničkog prometa i zadovoljstva te izvedbe oglašivačkih kampanja na trećim stranama, točnije, na društvenim medijima Facebook i Instagram te platformi Google (Analytics, My Business i Ads).

U nastavku izlažemo poveznice na navedene platforme i njihova Pravila o privatnosti/Uvide u kolačiće, na čije izmjene i dopune ne možemo utjecati:

Facebook:

https://www.facebook.com/privacy/explanation

https://www.facebook.com/policies_center     

https://www.facebook.com/policies/cookies/

Google:

https://policies.google.com/privacy?hl=hr&gl=hr

https://policies.google.com/terms?hl=hr&gl=hr

Djeca

Vulkal neće svjesno prikupljati osobne podatke od djece bez inzistiranja na ranijem pristanku roditelja ako to zahtjeva mjerodavni zakon. Koristit ćemo ili odati osobne podatke o djetetu samo do mjere dozvoljene zakonom da bismo zatražili pristanak roditelja u skladu s lokalnim zakonima i propisima ili da bismo zaštitili dijete. Definicija “djeteta” ili “djece” utvrđena je mjerodavnim zakonima te nacionalnim i regionalnim kulturnim običajima.

Sigurnost

Da bismo zaštitili vaše osobne podatke od slučajnog ili nezakonitog uništavanja, gubitka ili mijenjanja te od neovlaštenog odavanja ili pristupa, Vulkal redovito provodi odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite osobnih podataka protiv neovlaštenog ili nezakonitog postupanja, slučajnog gubitka, uništavanja ili oštećenja.

Linkovi na druge stranice

Internetska stranica Vulkala sadrži linkove na druge stranice. Vulkal nije odgovoran za odnos prema privatnosti ili sadržaj drugih internetskih stranica.

Pitanja i komentari

Vulkal će odgovoriti na razumne zahtjeve za revidiranje vaših osobnih podataka i za ispravljanje, dopunu ili brisanje netočnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara o politici zaštite podataka o privatnosti Vulkala (npr. zahtjev da se revidiraju i ažuriraju vaši osobni podaci), molimo vas da kliknete na Kontakt gdje ćete naći informacije kako nas kontaktirati. Usporedno s razvojem interneta, razvijat će se i naša politika zaštite privatnosti podataka. Na ovu ćemo stranicu postaviti promjene naše politike zaštite privatnosti podataka. Molimo vas da redovno provjeravate ovu stranicu kako biste bili informirani.

Vaša prava

Po zakonima Europske unije, imate pravo na:
• pristup podacima koje držimo o vama
• zatražiti brisanje osobnih podataka iz našeg sustava
• zatražiti da ažuriramo/izmijenimo vaše osobne podatke
• zatražiti ograničavanje obrade podataka
• zatražiti prijenos vaših podataka trećoj strani
• podnijeti žalbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka.

Svoja prava možete ostvariti tako da nas kontaktirate putem elektroničke pošte navedene niže.

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Vaša pitanja, komentari i zahtjevi su dobrodošli i u svezi s time možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu osobnih podataka na slijedeće načine:

Telefonom: +385 1 3440026

E-mailom: [email protected]

Poštom: Službenik za zaštitu osobnih podataka, Vulkal d.o.o., Samoborska cesta 310, 10090 Zagreb

Ako imate bilo kakvih nedoumica vezanih sa vašom privatnošću, prvo nas kontaktirajte. Ako ipak smatrate da nismo s ozbiljnošću pristupili vašem prigovoru, možete to prijaviti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.