Pretraži
Povratak na ostale objave

KEMIJSKO ČIŠĆENJE: Važan čimbenik očuvanja unutrašnjosti vozila

KEMIJSKO ČIŠĆENJE: Važan čimbenik očuvanja unutrašnjosti vozila

Mrvice, mrlje, blato, lišće, sol, životinjska dlaka… Svašta se uvuče u naše vozilo. Kako bi očuvali njegovu unutrašnjost, a pritom spriječili nastanak plijesni, korozije iIi razvoja mikroorganizama, važno je voditi adekvatnu brigu o čistoći interijera.

Vulkalova poslovnica u Velikoj Gorici koristi se vrhunskim aparatom za kemijsko čišćenje koji se bazira na pranju toplom vodom i posebnim kemikalijama isključivo namijenjenim za razgradnju i otapanje nečistoća. Aparat uz tretiranje nečistoća iste dubinski izvlači. Koristimo i različita sredstva za čišćenje posebnih vrsta interijera tj. materijala unutrašnjosti automobila. Za kompletnu uslugu, opremljeni smo i visokokvalitetnim usisivačem te idealnim mjestom za vanjsko pranje vozila.

Sve navedeno imate na poznatoj adresi: Ul. Andrije Kačića Miošića 80!

 

Svako čišćenje unutrašnjosti automobila mora početi usisavanjemSam proces i vrijeme potrebno za obavljanje takvog načina čišćenja je oko četiri sata u što je uključeno čišćenje sjedala, poda, stranica, armature i prtljažnog prostora, a nije uključeno vrijeme potrebno za sušenje.

 

Ovisno o stanju unutrašnjosti automobila proces čišćenja može se ponavljati i po nekoliko puta, sve dok nečistoće nisu uklonjene. Zato je vrlo važna procjena stupnja i vrste onečišćenja. Pri tom moramo naglasiti da neka onečišćenja nije moguće ili je vrlo teško odstraniti, govorimo o mrljama od krvi, crnog vina i raznih masnoća. Takva onečišćenja moraju se tretirati više puta i ne može se garantirati njihovo potpuno odstranjivanje.

 

Osobito treba obratiti pažnju na krov automobila koji se ne smije tretirati strojem za kemijsko čišćenje radi osjetljivosti materijala. Krov se ne smije (s)močiti, već se čišćenje obavlja što sušim pranjem.

 

Armatura i plastični dijelovi unutrašnjosti vozila čiste se neagresivnim sredstvima. U tu svrhu koristimo posebno sredstvo koje se blago razrjeđuje vodom i posebnom krpom lagano nanosi na površinu armature te čisti.

Dijelovi armature koji su nedostupni za pranje mogu se čistiti različitim oblicima četki.

 

Stakla se najbolje čiste topom vodom s dodatkom sredstva za pranje stakla te krpom od mikrovlakana.

 

Osim klasičnog kemijskog čišćenja tkaninom presvučenih sjedala, treba voditi računa o onima koja na sebi imaju druge materijale poput prave ili umjetne kože ili kombinaciju koža-tkanina.  U takvim slučajevima ne smije se koristiti stroj za kemijsko čišćenje, već je sjedala potrebno tretirati posebnim kemikalijama za kožu ili skaj. Također, neka vozila imaju elektronsko podešavanje ili grijana sjedala pa ih treba vrlo oprezno i pažljivo tretirati mokrim pranjem.

 

Kemijska čišćenja vozila preporučuju se raditi u toplijim dijelovima godine radi sušenja tretiranih vozila. Naime, vozilo je nakon tretmana potrebno dobro osušiti, najbolje prirodnim putem (sunce, vjetar) te vlasniku vozila napomenuti da i nakon preuzimanja vozila isto neko vrijeme i dalje provjetrava kako bi sva vlaga iz sjedala, podova i obloga vrata isparila. Ako se vozilo kemijski čisti u zimskom periodu sušenje je nešto dugotrajnije. Radimo ga pomoću posebnih grijalica i vlastitog toplog zraka iz automobila uz suglasnost vlasnika. U tom slučaju proces isparavanja vlage je dugotrajniji, a vozilo se ne smije zatvoriti bez prozračivanja znatno duži period.

 

Nakon kompletiranja usluge, vlasniku predajemo vozilo s kemijski očišćenom unutrašnjosti prema pripadajućem cjeniku, uz obavljeno i vanjsko pranje vozila.

 

Cjenik usluge kemijskog čišćenja u Vulkalovoj poslovnici Velika gorica možete pogledati OVDJE.