Pretraži

Pravila o korištenju kolačića

Što su kolačići?

Kolačić je mali dio podataka (tekstna datoteka) koje web stranica pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj posjetitelja/korisnika koji se na nju prijavio i na njoj napravio neku aktivnost. Pomoću kolačića (eng. Cookies) web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (prijava, privola, klik, veličina fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web stranicu, odnosno pri pregledavanju različitih stranica unutar nje.

Tvrtka: Vulkal d.o.o.

OIB: 90439696130

Adresa: Samoborska cesta 310, 10090 Zagreb (Dalje u tekstu: Voditelj obrade)

Voditelju obrade možete se obratiti putem elektroničke pošte: [email protected] ili slanjem pošte na: Službenik za zaštitu osobnih podataka, Vulkal d.o.o., Samoborska cesta 310, 10090 Zagreb

 

Zašto koristimo kolačiće?

Kolačiće koristimo za: poboljšanje performansi web stranice, praćenje prometa na web stranici, poboljšanje kvalitete sadržaja i korisničkog iskustva na stranici, pohranjivanje vaših preferencija i postavki, provjeru autentičnosti identifikaciju, sigurnost, multimediju, analizu i statistiku o radu našeg web-mjesta, kreiranje oglasnih kampanja te razvoj proizvoda/usluga.

Koristimo i kolačiće trećih strana, prilikom čega dolazi do dijeljenja podataka sa trećim zemljama – ovo se događa tijekom korištenja Google alata, društvenih mreža (Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube) te platforme za newslettere MailChimp čija su sjedišta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Korištenje i praćenje kolačića odobravate ili odbijate davanjem privole posjetom stranice vulkal.hr.

Svakim posjetom naše web stranice možete se odlučiti na ponovno/reguliranje i kontroliranje kolačića te ih u svakom trenutku možete obrisati i/ili izmijeniti.

 

Nazivi, trajanje i svrha korištenja kolačića

Web stranica vulkal.hr koristi kolačiće za više svrha, ovisno o kontekstu, proizvodu ili oglasu te vremenskom trajanju, a temeljna podjela je na: nužne, funkcionalne (analitičke/statističke) i marketinške.

 

Nužni kolačići

Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcije stranice poput navigacije, prikaza i pristupa sadržaju. Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića. Nužni kolačići za postavke pomažu stranici da pamti podatke koji mijenjaju načine njenog ponašanja ili izgleda (odabir jezika, regija u kojoj se nalazite dok pregledavate stranicu i sl.)

 

Naziv

Davatelj usluga

Svrha

Trajanje

_Nop.Customer

.vulkal.hr

Koristi se za identifikaciju korisnika svrha ovog kolačića je pružanje personaliziranog iskustva korisnicima.

12 mjeseci

.Nop.Session

.vulkal.hr

Koristi se za identifikaciju i praćenje sesija korisnika na web stranici.

12 mjeseci

.Nop.Antiforgery

.vulkal.hr

Koristi se kako bi se zaštitili od CSRF (Cross-Site Request Forgery) napada.

12 mjeseci

.Nop.Authetication

.vulkal.hr

Koristi se za autentifikaciju korisnika.

10 dana

 

Funkcionalni kolačići (analitički/statistički)

Funkcionalni kolačići anonimno prikupljaju i šalju podatke kako bi administratori (vlasnici) stranice mogli shvatiti, analizirati i poboljšati načine na koje posjetitelji komuniciraju s web-mjestom.

 

Naziv

Davatelj usluga

Svrha

Trajanje

_fbp

facebook.com

Koristi se za praćenje korisničkih aktivnosti na web lokaciji koja je povezana sa Facebook Pixel-om. Ovaj kolačić može da sadrži informacije kao što su ID korisnika, podaci o pregledanim proizvodima ili stranicama, informacije o prethodnim akcijama korisnika na web lokaciji i druge relevantne informacije.
Svrha _fbp kolačića je da omogući funkcionalnost Facebook Pixel-a, kao što su praćenje konverzija, retargeting oglasi, analiza kampanja i drugi marketinški ciljevi. Ovi podaci se koriste za pružanje personaliziranog iskustva korisnicima, optimizaciju oglašavanja na Facebook platformi i mjerenje uspjeha oglašivačke kampanje.

3 mjeseca

_ga

google.com

Registrira jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako posjetitelj koristi web stranicu. Ovaj količić omogućava korištenje Google Analytics-a

24 mjeseci

_gid

google.com

Koristi se za identifikaciju jedne sesije time da se generira jedinstveni broj za praćenje te sesije u Google Analyticsima.

1 dan

_gcl_au

google.com

Koristi se za praćenje konverzija i efikasnosti Google oglašavanja.

trajni

_gat_gtag_UA_15815827_7

google.com

Koristi se od strane Google Analytics-a kako bi ograničio zahtjeve prema svojoj usluzi.

1 minuta

 

Marketinški kolačići

Web stranica prikuplja marketinške kolačiće, podatke koji nam pomažu u kreiranju sadržaja, oglasa i analitike, odnosno u mjerenju rezultata i učinkovitosti digitalnih marketinških kampanja. Pomoću njih kontinuirano razvijamo našu online komunikaciju i usluge kako bi vam pružili što bolje korisničko iskustvo, analizirali promet i odabir posjetitelja na našoj stranici, dodatno prilagodili oglase kako bi pratili upravo vaše želje i potrebe.

Podatci se upotrebljavaju u svrhu analize korisničkog prometa i zadovoljstva te izvedbe oglašivačkih kampanja na trećim stranama, točnije, na društvenim medijima Facebook, Instagram, LinkedIn i YouTube te platformi Google (Analytics, My Business, Karte, Tag Manager i Ads) i platformi za slanje newslettera Mailchimp. Ovom prilikom provodi se transfer podataka u treće zemlje (SAD). Proveli smo procjenu učinka na prijenos podataka u treće zemlje (TIA) kako bismo maksimalno zaštitili Vaše podatke i povećali sigurnost Vašeg korištenja naše web stranice.

Za upotrebu osobnih podataka u svrhu provođenja marketinških aktivnosti, korisnik će dobiti jasnu i nedvosmislenu privolu koju će po želji ispuniti za takav način obrade svojih podataka.

U nastavku izlažemo poveznice na navedene platforme i njihova Pravila o privatnosti/Uvide u kolačiće, na čije izmjene i dopune ne možemo utjecati. Molimo vas da pažljivo pročitate njihova pravila kako biste znali na koji način obrađuju vaše osobne podatke:

GOOGLE

Pravila o prikupljanju podataka od strane tvrtke Google možete saznati na: 

https://policies.google.com/privacy?hl=hr

https://policies.google.com/terms?hl=hr&gl=hr

Stranica vulkal.hr koristi, točnije ima integriran Consent Mode 2. Prilikom prihvata Google kolačića, pristajete na prikupljanje podataka od strane tvrtke Google radi personaliziranog iskustva oglašavanja.

META

Pravila o prikupljanju i korištenju podataka od strane tvrtke Meta možete saznati na:

https://www.facebook.com/privacy/policy/

https://www.facebook.com/policies/cookies/

MAILCHIMP

Za slanje obavijesti i noviteta putem elektroničke pošte, točnije Newlettera, a samo ako nam za navedeno date privolu, odnosno preplatite se na naš Newsletter, koristimo MailChimp platformu.

Više o pravilima korištenja i prikupljanja osobnih podataka na MailChimp platformi: https://mailchimp.com/about/security/ 

Baza za slanje newslettera (e-pošte) kreirana je isključivo i izričito po pristanku/privoli davatelja osobnih podataka; a sam davatelj s time je upoznat prilikom ispunjavanja privole. Privolu u svakom trenutku može poništiti, a prema koracima opisanim prethodno.

LINKEDIN

U komunikaciji s korisnicima koristimo i poslovnu platformu Linkedin, a više o pravilima privatnosti na navedenoj društvenom mreži, možete saznati na: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

YOUTUBE

Također, periodično objavljujemo sadržaj i na YouTube platformi, a kako bi znali na koji način navedeni medij prikuplja i obrađuje vaše podatke, pročitajte pravila na: https://www.youtube.com/intl/ALL_hr/howyoutubeworks/our-commitments/protecting-user-data/

Upotreba svih marketinških kolačića traje koliko traje privola za iste.

 

Kontrola kolačića od strane korisnika

Kolačiće možete kontrolirati u svakom trenutku, odnosno svakim posjetom stranice vulkal.hr.

Možete odabrati drugu kategoriju kolačića ili ih možete izbrisati. Napominjemo kako nužne kolačiće ne možete kontrolirati s obzirom da bez njih web stranica ne bi mogla funkcionirati.

Kao voditelj obrade stranice vulkal.hr navedeno smo vam omogućili putem skočnog prozora.

Svoje odabire kolačića u svakom trenutku možete promijeniti i putem postavki preglednika kojeg koristite. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na vašem računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke od željenih postavki, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

 

Pravila ažurirana u ožujku, 2024.