Pretraži
Povratak na ostale objave

SPREMNI ZA ZIMU: Pripremite vozilo za sve zimske uvjete i sigurnu vožnju po snijegu

SPREMNI ZA ZIMU: Pripremite vozilo za sve zimske uvjete i sigurnu vožnju po snijegu

Pred nama je period iznimno hladnih jutara i još hladnijih noći, niskih temperatura i visokih šansi za kišu, rosulju, maglu i snijeg.

Briga o stanju vozila nužnost je (i dužnost svakog vozača) tijekom cijele godine, pogotovo u zimskim mjesecima, ispravnost vozila postaje krucijalna za sigurnu i stabilnu vožnju! 

Tlak i smjesa u gumama, misleći na one ljetne, nisu prilagođeni za zimske uvjete, guma mijenja svojstva i postane opasna za korištenje, gubi sposobnost prijanjanja te može dovesti do proklizavanja i gubitka kontrole nad vozilom.

Nadalje, važno je pregledati stanje akumulatora, testirati njegovu startnu snagu i istoga zamijeniti ako se pokaže neispravnim (vijek trajanja akumulatora je između 4-5 godina).

Ako se u vašem spremniku nalazi ljetna tekućina, velike su šanse da će se smrznuti i uzrokovati značajna oštećenja sustava za pranje vjetrobrana. Potrebno ju je što prije zamijeniti zimskom koja u svom sastavu ima poboljšana svojstva kojima spriječava nastanak leda i omogućuje optimalnu zaštitu te ispiranje stakla.

Potrebno je provjeriti i razinu antifriza. U pravilu, antifriz bi se trebao potpuno izmijeniti svake dvije do tri godine. Izmjenu, odnosno dopunu preporučljivo je prepustiti stručnoj osobi iz više faktora: predradnje poput zagrijavanja sustava, lociranja čepova i cijevi za ispuštanje tekućine te samog pražnjenja spremnika moraju se napraviti ujednačeno i potpuno, miješanje tekućine i antifriza mora obavezno biti u preporučljivom omjeru, ako pritom stavite nekvalitetan ili pogrešan tip antifriza ili ga nepravilno razrijedite, može doći do propuštanja semeringa i brtvi te oštećenja motora, a važno je napraviti i nadzirati ponovno pokretanje sustava te kontrolu prolaska tekućine u cijevima motora i ventilatora za hlađenje.

Čišćenje i punjenje auto-klime nije potrebno raditi samo u ljetnim mjesecima. U klimatizacijske sustave nerijetko se zavuku razne grančice, prašina, lišće kao i razni mikroorganizmi čije čestice pri paljenju ulaze u vozilo (a pritom i naše dišne kanale). Dobro je, prije zimske sezone, napraviti i potpunu dezinfekciju kojom se uklanja do 99% bakterija i virusa.

Napunite auto klimu u Vulkalu po super cijenama uz dezinfekciju i kontrolu rashladnog sustava

Da bi motor radio kao podmazan, potrebno mu je ulje te čist i prohodan uljni filter. Razinu ulja možete provjeriti sami ispod poklopca automobila, no kontrolu i zamjenu filtera obavite kod ovlaštenog servisera. A kad ste već tamo, savjetujemo pregled i zamjenu kugli, krajnika, spona volana, vilica, metlica brisača, kočnica, kao i detaljnu kontrolu podvozja kako bi bili sigurni da je vaše vozilo (ponovno) u najboljem mogućem stanju.

Nakon zamjene potrebnih djelova ovjesa, obavezno napravite i geometriju kotača. Centriranje traje svega nekoliko minuta, a omogućuje bolju kontrolu nad vozilom, čuva gume i ono najvažnije – vas.

Profesionalna geometrija kotača po odličnoj cijeni u Vulkalovim brzim servisima

Sve navedeno, i mnogo više, nudimo vam u Vulkalu!

Posjetite naše poslovnice u Zagrebu, Velikoj Gorici, Rijeci, Zadru i Stankovcima i pripremite vozilo za sigurnu vožnju kroz zimu!

Brza i profesionalna izmjena ulja i filtera u Vulkal Express servisima!

U našim centrima, uz brze servise i detaljnu kontrolu, nudimo pregled i izmjenu akumulatora, antifriza, punjenje auto-klime te specijalne pakete za zamjenu ulja po odličnim cijenama:

PAKET 1. – 47,00 € 

 • do 4l ulja Shell HELIX HX7 10W40
 • uljni filter
 • brtva
 • izmjena GRATIS

PAKET 2. – 57,00 

 • do 4l ulja Shell HELIX ULTRA 5W40
 • uljni filter
 • brtva
 • izmjena GRATIS

PAKET 3. – 57,00 € 

 • do 4l ulja Shell HELIX HX7 5W30/505.01
 • uljni filter
 • brtva
 • izmjena GRATIS

PAKET 4. – 70,00 € 

 • do 4l ulja Castrol EDGE LL 5W30/507.01
 • uljni filter
 • brtva
 • izmjena GRATIS

Više možete pogledati klikom na letak.

Prilikom montaže novih guma ili prilikom njihovog punjenja, u našim servisima, zatražite pumpanje guma dušikom

Gume napumpane dušikom donose brojne prednosti:

 • dušik je inertni, čisti plin
 • dušik ne gubi svoja svojstva te tlak u gumi uvijek ostaje na optimalnoj razini
 • kisik je jedan od najreaktivnijih plinova (u zraku ga ima 21%) i on s vremenom nagriza metalne rubove naplatka i rubove guma što može uzrokovati koroziju na istima te opadanje tlaka u gumama
 • smanjen pritisak u gumama uzrokuje povećanu potrošnju goriva, nepravilno trošenje guma i nestabilnost vozila - što nije slučaj s dušikom

Napumpajte gume dušikom za njihovu dugovječnost i bolju izdržljivost, u Vulkalu!

Uz brzi servis, u našoj ponude pronaći ćete i najveći izbor zimske opreme! Vrhunske lance brenda PEWAG, inovativne AutoSock tekstilne lance, profesionalnu Sonax autokozmetiku, strugalice s metlicama, kablove za pokretanje akumulatora, tekućinu za odleđivanje vjetrobranskog stakla, sprejeve protiv zamagljivanja stakla, silikonske sprejeve protiv smrzavanja gumenih brtvi vrata, sredstva protiv smrzavanja bravica…

Nije na odmet u prtljažnik staviti i dodatne rukavice, toplu kapu, dekicu i dovoljno tekućine, u slučaju zastoja, pogoršanja vremenskih uvjeta ili neplaniranog isključivanja vozila iz prometa.

Budite spremni i potpuno opremljeni za zimu uz Vulkal!