Pretraži
Povratak na ostale objave

TIRE CHECK: Vulkal i Michelin u akciji povećanja sigurnosti na cesti!

TIRE CHECK: Vulkal i Michelin u akciji povećanja sigurnosti na cesti!

Dva lipanjska vikenda, točnije dvije subote 11. i 18. lipnja, s dugogodišnjim partnerom i svjetskim proizvođačem guma Michelin, na parkiralištu zagrebačkih shopping centara City Centra One East i West, organizirali smo Tire Check aktivnosti posvećene povećanju sigurnosti vozača, njihovih vozila i drugih sudionika u prometu!

Društveno odgovornu akciju besplatne kontrole pneumatika provodili smo se s ciljem podizanja svijesti o opasnosti vožnje na istrošenim gumama i pneumaticima koji nisu adekvatni za sezonsko razdoblje.

 

Besplatna kontrola i pumpanje guma

Sa željom da dodatno senzibiliziramo i educiramo vozače, na posebno označenoj površini, na parkiralištu ispred glavnog ulaza u navedene centre, naši su stručnjaci za gume vršili besplatan pregled pneumatika, provjerili tlak u gumama, napravili stručan pregled stanja pneumatika te izmjerili dubinu gaznog sloja.

 

Mjerenje dubine gaznog sloja

 

Zainteresiranim vozačima bilo je omogućeno i stručno savjetovanje s vrsnim vulkanizerima te konzultiranje s predstavnicima tvrtke Michelin oko ponude i izbora najboljih premium pneumatika za pojedina vozila i stilove vožnje.

Vulkalovi su eksperti nudili i full-service uslugu, odnosno, svojim su Mobilnim servisnim vozilom i suvremenom opremom, na licu mjesta pumpali gume na kojima su pri kontroli primijećene nepravilnosti u tlaku.

 

Velik interes, zabrinjavajući rezultati

O uspješnosti akcije svjedoči značajan broj pregledanih vozila i vozača koji su iskazali interes za besplatnim pregledom guma. 

Nedugo nakon što su započele Tire Check aktivnosti, stvorio se red ispred mjesta odvijanja iste, mnogi su se vozači rado odazvali stručnoj kontroli pneumatika; pregledano je na više stotina guma, no sami rezultati nisu bili toliko zadovoljavajući.

 

Velik interes vozača na Tire Check akciji

 

Što se tiče dubine profila, većina pregledanih guma imala je dovoljno „mesa“; gazni slojevi bili su u dobroj formi, a nekoliko vozila na kojima je uočeno neravnomjerno trošenje guma, usmjerena su na geometriju kotača u najbliže Vulkalove poslovnice.

Najveće oscilacije i nepravilnosti zabilježene su tijekom izmjere tlaka u gumama. Više od polovice ispitanih guma nisu imale uravnotežene vrijednosti tlaka, što može dovesti do puknuća i oštećenja gume, uzrokovati njeno brže trošenje, kao i potpuni gubitak upravljivosti.

 

 

Tlak u gumama možete kontrolirati i sami!

Tlak u gumama poželjno je provjeriti prije svake duže vožnje, te ga regulirati sukladno preporukama proizvođača (vrijednosti možete naći na samoj labelizaciji guma, kao i na naljepnici s informacijama o gumama i opterećenju koja se nalazi na srednjem stupu vrata pored vozačkog sjedala).

Uložite u digitalni manometar, kojeg možete pronaći u svim Vulkalovim poslovnicama, prislonite ga na ventil, izmjerite tlak te po potrebi dodajte ili ispustite nešto zraka kako bi postigli preporučene vrijednosti.

Pratite upozorenja i TPMS sustava (sustava za nadzor tlaka u gumama integriranog u sva novija vozila) i njegov svjetlosni indikator koji će se uključiti svaki put kada zabilježi previsoku ili prenisku razinu tlaka u jednoj ili više guma.

 

U slučaju da vam je potrebna pomoć, obratite se ili posjetite najbliži Vulkalov servisno-prodajni centar i prepustite vozilo u ruke stručnjaka.

 

 

Guma čini jedini kontakt vozila s cestom te samo ona ispravna može pružiti optimalne performanse i sigurnu izvedbu. Od iznimne je važnosti senzibilizirati i kontinuirano educirati vozače da se brinu o svojim gumama, da kontroliraju njihovo stanje i da ih na vrijeme zamijene prije nego dođe do oštećenja, puknuća ili veće nezgode.