Pretraži

Uvjeti korištenja

UVOD

Stranica Vulkal.hr online trgovina u potpunom je vlasništvu tvrtke Vulkal d.o.o. Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena Pravila, odredbe Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o zaštiti osobnih podataka, Zakona o obveznim odnosima, Zakona o elektroničkim komunikacijama te ostalih važećih propisa Republike Hrvatske.

PODATCI O TRGOVCU

Stranica

Naziv tvrtke: Vulkal d.o.o.

OIB: 90439696130

MB: 3639517

Sjedište tvrtke: Samoborska cesta 310, 10090 Zagreb

Godina osnutka: 1991.

Temeljni kapital: 41.000.000,00 kn

Poslovna banka: Privredna banka Zagreb d. d.

Sjedište: Radnička cesta 50, Zagreb

IBAN: HR612340009 1100208148

Nadležni sud:

Trgovački sud u Zagrebu

Uprava društva:

- Željko Kalečak, direktor

- Vesna Josipović, direktor

IZMJENE PRAVILA I UVJETA KORIŠTENJA

Trgovac zadržava pravo promjene ovih Pravila i uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

Promjene stupaju na snagu trenutkom objave.

UVJETI KORIŠTENJA

Registracijom na stranice Vulkal.hr online trgovina kao fizička osoba potvrđujete pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da ste punoljetna i potpuno poslovno sposobna osoba. Ako ovom servisu pristupate kao pravna osoba, trenutkom registriranja pod kaznenom i materijalnom odgovornošću potvrđujete da ste registrirani od strane ovlaštenih tijela u skladu s propisima. Pravne i fizičke osobe obvezuju se da će u procesu registracije i kreiranja profila te u slučaju mijenjanja podataka u profilu, svi podaci koje navode biti istiniti, točni i pravovremeno ažurirani.

Svoju lozinku držite tajnom, ukoliko sumnjate da se lozinka koristi bez vašeg pristanka i znanja, dužni ste nas o tome obavijestiti.

Kupac je odgovoran materijalno i pravno za narudžbe koje su učinjene pod njegovom prijavom.

Prihvaćanjem ovih Pravila i uvjeta korištenja suglasni ste da prikupljamo, pohranjujemo u bazu podataka i statistički obrađujemo podatke o posjetima populacije korisnika pojedinačnim stranicama unutar ovog servisa u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Korisnik prihvaća ove Uvjete klikom na polje Završi kupnju.

Zadržavamo pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

Slike proizvoda u web trgovini mogu se razlikovati od realnog proizvoda, u boji i uzorku. Sve slike su izravno dobivene od proizvođača asortimana.

KORACI REGISTRACIJE

Na opciji MOJ RAČUN, korisnik unosi sljedeće informacije: IME, PREZIME i ADRESU ELEKTRONIČKE POŠTE u obavezna polja, a opcionalno DETALJE O TVRTCI i TELEFON.

Nakon registracije, korisnik uređuje svoj profil u kojem su vidljive sve trenutne i prošle narudžbe. Unutar registracijskog sučelja upoznat je s GDPR pravilima te mu je omogućena recenzija  pojedinih proizvoda.

Korisnik ima mogućnost obavljati kupnju i kao GOST internet stranice, bez prethodne registracije.

IZBACIVANJE IZ UPORABE

Iz daljnje uporabe stranica Vulkal d.o.o. online trgovina isključiti će korisnika koji krši Pravila i uvjete korištenja, ometa rad stranica, vrijeđa prava korisnika te zlouporabljuje objavljene podatke, neovlašteno koristi Vulkal.hr online trgovinu na način da kopira objavljen sadržaj i objavljuje u drugom mediju ili na sličnim stranicama te nudi svoje usluge. Uz isključenje takvog korisnika Vulkal.hr online trgovina može zahtijevati naknadu za nastalu štetu i izgubljenu dobit.

ODGOVORNOST

Vulkal.hr online trgovina ne može snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih osoba ili zlouporabe bilo koje od navedenih. Vulkal.hr online trgovina povremeno može biti nedostupan radi različitih tehničkih poteškoća.

RAČUN I PRIKAZ CIJENE

Svi naši računi su fiskalizirani i time prijavljeni poreznoj upravi Republike Hrvatske te se njihova valjanost može provjeriti putem stranice www.provjeri-racun.hr ili slanjem SMS poruke na broj 61547.

Korisnik Vulkal.hr online trgovine originalni račun dobiva po dostavi robe na adresu koju je naveo prilikom registracije.

Cijene proizvoda naznačene su u valuti RH u hrvatskim kunama s uračunatim PDVom. Trošak dostave nije uključen u cijenu proizvoda.

Vulkal zadržava pravo promjene cijene proizvoda u bilo kojem trenutku. Važeća cijena je ona koja se trenutno prikazuje prilikom narudžbe.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl.10.st1.,st.2. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga uz predočenje računa mogu dostaviti u pisanom obliku na Vulkal d.o.o., Samoborska c.310, 10090 Zagreb ili putem elektroničke pošte na [email protected] ili [email protected].

Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, adresu ili adresu elektroničke pošte za dostavu odgovora, te broj računa na koji se prigovor odnosi.

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

Posebnom regulativom Europske Unije od 15.2.2016.,diljem cijele EU, sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje .

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda, itd.) svoj prigovor na brzi i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Ovdje je link na ODR platformu.

VRSTE PLAĆANJA I JAMSTVO ZA ROBU

1. Karticama online

 • Jednokratno - Visa, MasterCard, Maestro, Diners i American Express
 • Obročno
  • Diners do 12 rata
  • Visa Premium do 12 rata
  • Visa i MasterCard Zagrebačke banke do 6 rata
  • Visa Inspire i Maestro Privredne banke do 12 rata

- Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay - napreni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

2. Transakcijski račun/Opća uplatnica

Plaćanje putem internet bankarstva ili uplatnicom možete izvršiti na jedan od naših računa:

 • ZAGREBAČKA BANKA d.d. HR2623600001102074714
 • PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d. HR6123400091100208148
 • SBERBANK d.d. HR4525030071100051762

3. Plaćanje pouzećem

 • gotovinom pri preuzimanju artiklala

  Podržane kartice

  Načini zaštite prodajnih mjesta i korisnika su

  • MasterCard® SecureCode™
  • Verified by Visa
      

  IZJAVA O SIGURNOSTI ONLINE PLAĆANJA  

  Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

  Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

  Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim.

  Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

  Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

  Hvala što koristite CorvusPay!

  JAMSTVO ZA ROBU  

  Sva prava kupca po pitanju jamstva definirana su u Jamstvenim listovima koje kupac dobiva uz račun ili možete preuzeti OVDJE za gume ili OVDJE za naplatke.

  ZAŠTITA ŽIGA  

  Ime, logotip, slogan, amblem, simbol, etiketa i svo drugo razlikovno obilježje poduzeća Vulkal d.o.o. zaštićeni su žigom u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo pod brojem žiga:  Z20170685A